Met elkaar, voor elkaar én voor anderen

Activiteiten

Van september tot en met juni komen we elke maand bij elkaar. We eten samen, houden een vergadering, en daarna volgt een interessante voordracht. De plaats waar we bijeenkomen is de Holthurnsche Hof in Berg en Dal.

De club is opgedeeld in groepjes van zes, per jaar in een andere samenstelling. Deze zesjes komen gedurende het jaar onderling bij elkaar thuis om elkaar beter te leren kennen. Dit vergroot de onderlinge verbondenheid. De zesjes vormen ook een sociaal vangnet bij ziekten en tegenslagen. En ook worden vanuit de zesjes acties op touw gezet voor het goede doel. [In verband met de corona-maatregelen werken we op dit moment met 'viertjes', groepjes van vier personen, die onderling bij elkaar thuis komen]

Voorbeelden van dit soort acties uit de afgelopen jaren zijn :

Een mosselavond of Syrische maaltijd
Een high tea
Workshop bonbons maken
Verkoop van gehaakte knuffels, zaden en stekjes, 2e hands tijdschriften etc.

Als grote fundraising activiteiten met de hele club organiseren we een benefiet filmvoorstelling, een kraam op een rommelmarkt (de laatste jaren Koningsmarkt op de Goffert, bij de kinderboerderij), en een modeshow.

Ook zijn er zogenaamde “hands-on” projecten, waarbij de leden zich inzetten om te helpen. Zoals bijvoorbeeld bij een “NL doet” project (kerkhofje in Groesbeek schoonmaken of vluchtelingen een ontspannende activiteit aan bieden), kinderen met “een rugzakje” vervoeren naar en van een speelweek, en clubleden met dementie bezoeken. Ook maken we hartenkussentjes voor vrouwen met borstkanker.

Verschillende onder-clubs:
Naar gelang de eigen interesse organiseren leden verschillende onderlinge activiteiten, zoals een leesclub, een eetclub, een club om te rikken en een museumclub.

Contact 
Voor informatie over onze club en/of onze projecten, kun je contact opnemen met de secretaris door middel van het Contactformulier.